Tlf.: + 45 40 21 12 84

Om Siren Mati

02_face_420x585mm_color pencil on paper without frame_RS

Intuitivitet, uforudsigelighed og harmoni er de tre nøgleord, der står bag mine malerier. Det er fra disse, jeg får min inspiration og min passion for at male.

Derfor har jeg heller aldrig en skabelon klar, inden jeg påbegynder et maleri. Jeg maler altid intuitivt og lader farver og former tale til mig, så der i det endelige resultat bliver skabt en klar og blød harmoni. Det gør jeg for glæde og lade din fantasi få frit spil og danne din egen forestilling af, hvad essensen i det enkelte maleri er.

 

Maleri males ikke ud fra regler og skabeloner

Der findes ikke en form for kunstner. Hver enkelt kunstner er et unikt individ, der skaber sine egne modeller og motiver. Det er det, der gør kunst så formidabelt. Jeg selv har ikke lært at bruge bestemte kunstneriske teknikker, jeg bruger mine egne intuitive og frie metoder for at skabe den rigtige men uforudsigelige harmoni i mine malerier.

 

Verden som inspiration

Fra barnsben har jeg udforsket ukendte stier og tilegnet mig meget viden om mange fremmede og inspirerende kulturer. Da jeg var bare 13 år, immigrerede mine forældre til Canada hvilket betød, at jeg nu skulle forlade de trygge og kendte rammer hjemme på Sjælland og Bornholm.

Vi boede i Canada i et par år, indtil vi bosatte os i Californien, hvor jeg tilbragte mine teenageår på en lokal High School samtidig med, at jeg brugte meget af min fritid i kunstneriske rammer som skuespiller i Long Beach’s kommunale teater. Skuespil var noget, der fyldte meget i min fritid, og det var her, jeg havde plads til at være intuitiv og til tider uforudsigelig. Selvom jeg ikke var opmærksom på det, var det måske allerede her, jeg ubevidst begyndte at danne rammerne for kunsten.

Som tiden gik blev årene i USA hurtigt til 13, hvor jeg fik 3 børn. Da jeg blev skilt, valgte jeg at rejse hjem til Danmark som voksen, hvor jeg startede et helt nyt kapitel af mit liv med min nye mand. Vi har begge en stor passion for at opleve kulturer og at rejse sammen, og derfor tog vi den store beslutning at bosætte os i Australien, der både bød på et meget ukendt liv men samtidig en vidunderlig og inspirerende natur.

Mine mange år uden for Danmark har gjort mig utroligt selvstændig, impulsiv og intuitiv. De små ting i livet skaber stor glæde for mig, og især kunsten er noget, der skaber et intuitivt frirum, hvor jeg kan udfolde mig på alverdens uforudsigelige måder.